Studietur Stockholm – Dag 1

Studietur Stockholm – Dag 1

Publisert: 13.09.2023

I forslag til ny KPA for Oslo mener man at indre by er mer eller mindre ferdigutviklet – men på vår studietur til Stockholm fikk vi se at vi har mye å lære av svenskene!

Studieturer er en fantastisk mulighet til å utforske nye steder, kulturer og idéer, og i år har vi fordypet oss i svenskenes ekspertise på påbygging på eksisterende bygningsmasse.
I kjent Sequoia-stil brukte vi naturligvis sykkel, og utforsket Stockholms gater syklende sammen med Andreas Lönnroth fra Axeloth Arkitekter.

Andreas viste oss to av deres prosjekter, Tegeludden på Östermalm, og Täppan på Södermalm. Disse byggene er eksempler på enestående prosjekter med helt unike bokvaliteter, bygget med lave klimagassutslipp på eksisterende bygningsmasse. Andreas pekte også ut en rekke andre påbyggsprosjekter som vi syklet forbi – det er flust av dem i Stockholm.

Tusen takk for gjestfrihet, Andreas – en svært inspirerende dag som har gitt oss energi og pågangsmot til å jobbe gjennom gode, bærekraftige byutviklingsprosjekter i Oslo!