Litt om oss

Om Sequoia

Sequoia ønsker å bidra til bærekraftig og smart byutvikling. Fokuset vårt er på å skape gode bomiljøer, og det er viktig for oss å utvikle stedstilpassede prosjekter der mennesker kan leve gode liv, og der prosjektene løfter omgivelsene. Vårt verdigrunnlag legger premisser for hvordan vi planlegger og gjennomfører prosjekter; vi transformerer heller enn å rive, og vi prosjekterer og bygger på en måte som som sikrer at prosjektene blir så gode at de skal stå seg i lang tid. Prosjekter som kan tilrettelegge for mennesker i ulike livssituasjoner, og hvor vi kombinerer det gamle med det nye, er vi spesielt glade i. Klimagassregnskap er selvsagte i alle våre prosjekter, og vi kan dokumentere et vesentlig lavere CO2 utslipp på våre boliger enn referanseboligen i nybyggprosjekt.

Vår Reise Startet i 2013 av Knut O. Klokk, har Sequoia raskt etablert seg som en ledende loftutvikler i Oslo. I 2020 ble Ulf Øyvind Lund og Andres Mjelde en del av teamet som partnere og eiere, etterfulgt av Pecunia i 2021. Denne utvidelsen av lederskapet og partnernes ekspertise har muliggjort investeringer i større og mer ambisiøse prosjekter, som ytterligere befester vår posisjon i eiendomsmarkedet.

Vårt Team Vi tror på styrken av mangfold. Vårt team består av eksperter innen arkitektur, økonomi, ingeniørfag, eiendomsutvikling og IT. Denne unike blandingen av kompetanse gjør oss spesielt dyktige i planarbeid, prosjektering, arkitektur, bygningsvern, og prosjektstyring.

Hva Vi Gjør

Konverteringsprosjekter Vår spesialitet ligger i å transformere ubrukte eller ineffektivt utnyttede områder til boliger av høy kvalitet. Vi verdsetter bærekraft, og våre konverteringer resulterer i 50-70% lavere klimagassutslipp sammenlignet med nybygg. Ved å kombinere gammelt med nytt, skaper vi unike og teknisk avanserte boenheter.

Nybyggprosjekter Siden 2020 har vår evne til å håndtere større prosjekter økt betydelig. Med dette nye fokuset sikrer vi at hvert nybyggprojekt følger våre strenge grunnprinsipper. Vi er opptatt av å være nær kollektivtransport, redusere klimagassutslipp, og sikre høy bo-kvalitet og estetisk appell. Dette fører til varige og bærekraftige byggverk.

Næringsutvikling Selv om vårt primære fokus er på boligutvikling, faller det seg ofte naturlig at vi også utvikler næringseiendom – noen ganger som enkeltstående næringsbygg, men som regel som del av et større prosjekt hvor bolig og næring utvikles sammen. Også her står bærekraft og kvalitet i fokus, og vi ønsker alltid som utgangspunkt å bevare og rehabilitere, enn å rive og bygge nytt.

Teamet i Sequoia

Knut O. Klokk

Knut O. Klokk

Daglig leder

Knut er utdannet siviløkonom med en Bachelor i økonomi fra Harvard University, samt en Mastergrad i management fra Oxford University. Etter fullført skolegang jobbet han som konsulent i McKinseys kontorer i Oslo og Amsterdam, deretter som eiendomsanalytiker i First Securities/Swedbank.

Ulf Ø. Lund

Ulf Ø. Lund

Investeringer

Ulf Øyvind er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i København, og har lang erfaring innen finans og eiendom. Han har jobbet i North Bridge Capital Partners (London), Pangea Property Partners, First Securities (Corporate Finance) og før Sequoia fem år som Utviklingssjef i NCC Property Development.

Andreas Mjelde

Andreas Mjelde

Forretningsutvikling

Andreas jobbet som prosjektleder i McKinsey i 2006-2010. Etter dette tok han en MBA på Harvard Business School. Har tidligere en master fra Norges Handelshøyskole. Fra 2012-2019 var han gründer og adm. direktør i Linio. Han er også gründer av betalingsløsningen Two.

Frida Nilsen

Frida Nilsen

Arkitekt og bærekraftsansvarlig

Frida har mastergrad i arkitektur fra Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo, og jobbet deltid ved siden av studiene i flere år før hun startet fulltid fra 2023. Hun jobber tett med de eksterne arkitektkontorene vi benytter. I tillegg er Frida bærekraftsansvarlig for å videreutvikle og forbedre vår bærekraftstrategi.

Erik Harstad

Erik Harstad

Prosjektutvikling

Erik har svennebrev i tømrerfaget og bachelor i bygg- og anleggsteknikk fra NTNU, med flere års erfaring fra entreprenørsiden med ledelse av underentreprenører og rådgivere. Erik kommer inn i Sequoia med verdifull erfaring til prosjekteringsfasen for å sikre at vi skal finne de best mulig byggbare løsningene.

Simen H. Larsen

Simen H. Larsen

Analytiker

Simen har en Bachelorgrad i finans fra Handelshøyskolen BI, samt en Mastergrad i eiendomsutvikling fra NMBU. Han jobber primært med markedsanalyse, investeringsanalyse og akkvisisjon. Simen startet sin arbeidskarriere i Sequoia etter fullførte studier i 2022.

Magnus S. Wæhre

Magnus S. Wæhre

Analytiker

Magnus fullførte en mastergrad i eiendom ved Norges miljø- og biovitenskapelig universitet i 2023. Her opparbeidet han en god forståelse for eiendomsjuss og økonomi, og var jordskiftekandidat. Magnus jobber primært med markedsanalyse, investeringsanalyse og akkvisisjon.

Sander Knutsen

Sander Knutsen

Intern

Sander studerer til mastergrad i Informatikk: Digital Økonomi og Ledelse på Universitetet i Oslo (UiO). Ved siden av studiene jobber han med akkvisisjon i Sequoia. Til tross for det noe utradisjonelle utdanningsvalget synes han eiendom er kjempekult, og har erfaring med eiendomsinvestering på fritiden.

Noodles

Noodles

Stella

Stella

Victor

Victor

Basse

Basse