Bærekraft i alt vi gjør

Sed ut perspiciatis

Kontakt oss for en uforpliktende samtale – vi ser frem til å diskutere hvilke løsninger som finnes ved din eiendom.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit,

sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est,

BÆREKRAFT SOM GRUNNPILAR

Vi som samfunnsutvikler har et stort ansvar når det gjelder å tenke bærekraft, både i forhold til klima og miljø så vel som sosial bærekraft.

For oss er det å bruke det som allerede eksisterer alltid utgangspunktet, og noe av det viktigste vi gjør fra et klimaperspektiv. Vi utvikler stedstilpassede prosjekter med gode bo- og arbeidsmiljøer, og som gir noe tilbake til både eiendommen og nærområdet. Våre prosjekter skal bidra til å løse boligsosiale utfordringer i nærmiljøet, og i samfunnet generelt.

Målet er at – når vi bygger nytt – skal prosjektene være så gode at de aldri rives. Prosjekter som vi kan være stolte av når vi en gang rusler forbi og viser det til barnebarna våre. Vi mener også at det over tid gir den beste bunnlinjen – utvilsomt for miljøet og samfunnet, men kanskje også for Sequoia.

Sammen blir dette det vi liker å kalle smart byutvikling.

VI UTVIKLER EKSISTERENDE BYGNINGSMASSE DER VI KAN

De mest bærekraftige byggene eksisterer allerede – derfor ønsker vi aller helst å utvikle prosjekter som inkluderer eksisterende bygningsmasse. Selv med et svært effektivt nybygg kan det ta 50-100 år før dette bygget ‘tar igjen’ klimagassregnskapet til et eksisterende bygg. Derfor går vi i Sequoia mange runder i et forsøk på alltid å bevare og transformere, heller enn å rive og bygge nytt.

Transformasjon er komplekst, og nesten alltid er det enklere å rive og bygge nytt. Ofte kan det også være mer lønnsomt økonomisk sett. Men i Sequoia har vi en holistisk tankegang, og ser på mer enn bare den økonomiske siden av prosjektet. Eldre bygg gir alltid særegne og gode kvaliteter i prosjektene, og gjør at vi kan ta med oss historien inn i fremtiden.

Noen ganger er det derimot både uunngåelig og riktig å rive. Da er det noen grunnprinsipper som er viktig for oss for å gjøre prosjektene så klimavennlige som mulig – for eksempel at det ligger svært kollektivnært, og da aller helst til skinnegang. Vi utarbeider alltid klimagassregnskap tidlig i prosjektene, for å optimalisere og redusere CO2-avtrykket så mye som mulig.

VI INNOVERER OG FORBEDRER I HVERT ENESTE PROSJEKT

I Sequoia har vi brukt klimagassregnskap aktivt i flere år, lenge før det ble et krav. Disse bruker vi aktivt for å stadig tenke nytt rundt materialbruk og utfordre oss selv på å finne nye måter vi kan forbedre resultatene på. I prosjektene til dags dato har vi hatt et klimagassregnskap som i gjennomsnitt er ca 64% lavere enn referanseboliger. Dette er et tall som vi er veldig stolte av!

Likevel jobber vi hardt hver eneste dag for å forbedre ytterligere. Vi skal alltid innovere og forbedre, uansett hvor godt resultatet var ved siste prosjekt. Noen ganger bruker vi de store konsulentselskapene til å hjelpe oss til å utarbeide klimagassregnskap, men vi har også begynt å utarbeide våre egne regnskap ved hjelp av verktøy fra vår samarbeidspartner, Grønn Byggallianse. Dette har gitt oss en helt ny nærhet til arbeidene, og øker drastisk vår kunnskap i forhold til hvordan vi kan forbedre våre regnskap. Noen eksempler på konkrete tiltak vi gjør:

 • Kjøper prosjekter der man kan tilrettelegge for grønn mobilitet og lav bilbruk 
 • Forsøker å bevare og transformere, heller enn å rive og bygge nytt 
 • Bygger i tre om mulig, heller enn stål 
 • Reduserer bruk av betong, for eksempel ved å bruke sylodyn-klosser i oppbygning av lydgulv i etasjeskiller 
 • Bruker ECO-gips (70% lavere CO2-utslipp enn tradisjonell gips) 
 • Forsøker å løse parkering på bakkeplan for å begrense graving og masseforflytning 
 • Kjøper inn cargo-sykler til våre prosjekter og etablerer bildelingsløsninger 
I linkene nederst på siden kan du finne mer info rundt konkrete tiltak vi gjør for å ta hensyn til miljøet.

MENNESKET I FOKUS GJENNOM SOSIAL BÆREKRAFT

Demografi og flere singelhusholdninger vil drastisk endre måten vi bor på ila de neste årene. Vi prøver å optimalisere prosjektene våre for å møte fremtidige behov, og bidra til å løse noen av utfordringene samfunnet vårt står overfor. Selv på mindre prosjekter prøver vi å tilrettelegge for økt samspill mellom beboerne, for bedre nabofellesskap og aktiviteter. Noen eksempler på konkrete tiltak vi gjør:

Ensomhet og utenforskap er et sterkt økende samfunnsproblem, og forskning viser at gode eiendomsprosjekter er en viktig del av løsningen for å takle problemet.* Derfor har vi i Sequoia et sterkt fokus på å være med på å løse denne utfordringen. Vi forsøker å skape velfungerende og inkluderende bomiljøer for alle grupper i samfunnet, med fokus på å utforme gode møteplasser for de som bor og ferdes i området.

 • Programmerer prosjekter for å få gode møteplasser 
 • Fellesfasiliteter som f.eks. areal for matlaging og sosialt samvær 
 • Bygger for en variert beboersammensetning 
 • Etablerer borettslagmodell, ikke sameier 
 • Tilrettelegger for deling i prosjektene 
I linkene nederst på siden kan du finne mer info på noen av våre prosjekter som tar konkrete tiltak for å fremme sosial bærekraft.
Vi er også engasjerte medborgere og utfører minst ett pro bono prosjekt per år. Vi har for eksempel bistått Røde Kors i flere prosjekter hvor vi har arbeidet med utformingen av deres nye familiesentre i Oslo. Tidligere har vi bistått Kirkens Bymisjon og Haugerud Ungdomsskole med pro bono arbeid. Det å bistå med vår spesialkompetanse opp mot frivillige organisasjoner som jobber for å gjøre en forskjell, er med på å gi vår hverdag mening.

VI DELER AV VÅR KUNNSKAP

Om man er genuint interessert i bærekraft, holder man ikke sine forretningshemmeligheter skjult, men deler av kunnskapen sin. Derfor ligger våre tiltak her på hjemmesiden, og oppdateres kontinuerlig. Se linker under for tiltak som vi har gjennomført, og for å lese noen våre av våre klimagassregnskap.

VI BRUKER SYKKELEN

Vår grønne puls gjennomsyrer all vår aktivitet i selskapet, ikke bare i det som utføres på byggeplassene. Vi sykler heller enn å kjøre bil, vi tar tog heller enn fly, og vi kjøper brukte møbler og IT-utstyr når vi kan. 

*https://www.forskning.no/baerekraft-hus-og-hjem-partner/forskere-mener-flere-bor-bo-i-kollektiv/1883927

Klimagassregnskap og bærekraftsrapporter

Bærekraft 2023
Klimagassregnskap

Magnus gate 1 

Niels Juels gate 50 

Magnus Bergs gate 2 (Kommer snart)

Eksempler fra noen konkrete prosjekter