Åstadveien 10-12 i Budstikka

Åstadveien 10-12 i Budstikka

Publisert: 03.06.2024

Budstikka skriver i dag om vårt prosjekt i Åstadveien 10-12 ved Billingstad stasjon!

Vår partner Ulf Øyvind Lund og arkitekt Frida Nilsen forteller hvorfor det er så viktig å tilrettelegge for sosiale boformer, og hvordan Asker kommune er i front på dette området.

🌟 Sosiale boformer kan gi store samfunnsøkonomiske besparelser! Vi vet at psykososiale forhold spiller en stor rolle for god helse, og derfor er sosiale relasjoner viktige. Tilpassede boliger kan skape bedre livskvalitet og økt trivsel.

👵👴 Om vi relaterer det til eldreutfordringen vi står oppi, kan slike boformer utsette sykehjemsplassen som koster ca. 1,3 mill. per bruker per år. Men; det er mange andre grupper enn eldre som kan inkluderes i sosiale boformer!

💚I dette prosjektet har vi tenkt at besteforeldregenerasjonen kan bo sammen med barnebarn. Tenk å ha en «bestemor» som kan hjelpe med henting i barnehagen i en stressende hverdag, mens den yngre garde tar seg av snømåking i «bytte»?

🍽️ Prosjektet har innvendig fellesareal innredet med et stort kjøkken, spisestue og bad, som er perfekt for lunsjer, barnebursdager eller som nabolagslokale.

🏕️Utearealet er bilfritt og oversiktlig, med flotte løvtrær og mye plass til drivhus og dyrking.

🏡 Vi benytter borettslagsmodellen fordi vi tror det gir et mer stabilt bomiljø og fremmer deling og samhold.

🎉 En aktivitør skal følge prosjektet for å hjelpe beboerne i gang med felles aktiviteter.

Vi heier på kommuner som tør å tenke nytt og gå foran!

👉 Les artikkelen her: https://lnkd.in/gCPtuHNR

Foto: Åsmund Løvdal Austenå